We kunnen ondertussen al een tijdje gebruikmaken van Siri, maar het is niet altijd even makkelijk. Zeker wanneer je een bericht, mail, tweet of telefoongesprek wilt starten met iemand via Siri kan het soms moeilijk zijn.

Siri is niet altijd in staat om een contactpersoon te herkennen omdat deze een vrij moeilijke naam heeft, denk hierbij bijvoorbeeld aan buitenlandse namen. Siri denkt dat je alleen maar Nederlands spreekt, een buitenlandse naam klinkt vreemd en daar kan Siri niet mee overweg. 

In dit geval kun je Siri helpen met fonetische namen. Aan de contactpersoon voeg je dan een naam toe die eigenlijk de klanken nabootst van de naam.

Ga naar de contacten applicatie en open de kaart van de contactpersoon waarvan je de naam fonetisch wilt aanpassen. Tap op de knop ‘Wijzig’ en scroll naar benden om vervolgens op de optie ‘Nieuw veld’ te tappen.fonetischenamenHier heb je de keuze om ‘Voornaam fonetisch’, ‘Tweede naam fonetisch’ of ‘Achternaam fonetisch’ te kiezen. Kies er één en vul dan in het daarvoor bestemde veld de naam fonetisch in, voorbeeld fonetisch: Liesanne voor Lyzanne.

Vanaf nu kun je de namen uitspreken zoals het hoort, Siri zal deze namelijk herkennen aan de hand van de fonetische naam.

Reacties