Wie had gedacht dat ik nog eens een blog zou opzetten met WordPress? Ik scheld al jaren op dit pakket omdat ik het een onhandige en beperkte manier vind om een website op te zetten. Liever schrijf ik zelf code om een website op te zetten die precies doet wat ik wil, zonder dat ik allerlei plugins gebruik die weer niet doen wat ik eigenlijk wil. Ik zie het om me heen al genoeg gebeuren. Grafische ontwerpers, die vroeger enkel drukwerk produceerden, beginnen allerhande websites in elkaar te zetten die er op zich heel leuk uit zien, maar qua functionaliteit veelal te wensen over laten.

Waarom dan toch een website op basis van WordPress? Het antwoord is heel simpel: omdat het sneller op te zetten is dan een volledige website op te tuigen én te onderhouden! Mijn belangrijkste doel is toch om eens wat van mijn ervaringen op het web te zetten en daarvoor voldoet het. Van de eerder geplande koppelingen met allerhande zaken op het web komt toch niet veel vanwege tijdgebrek. Dan maar even geen koppelingen met allerlei leuke API’s. Gewoon ervaringen delen zodat anderen er ook iets aan hebben.

Na lang denken heb ik besloten om deze blog toch maar in het nederlands op te zetten. Door mijn werk heb ik een behoorlijk aantal contacten in het buitenland waardoor ik overwogen heb om dit blog in het engels op te zetten, maar ik schrijf toch het lekkerst in het Nederlands. We zien wel waar het schip strandt…

Reacties