terminal-icon-retina-135x135@2xWie op de Mac regelmatig gebruik maakt van Terminal zal onderstaand probleem vast en zeker herkennen. Tijdens het invoeren van een commando kan het voorkomen dat je iets in het commando wilt aanpassen.

Je dient dan met de linker pijltoets te navigeren naar de plek waar je de aanpassing wilt uitvoeren. Dit kan erg omslachtig zijn wanneer het gaat om een lang of ingewikkeld commando. Gelukkig kun je eenvoudig de cursor verplaatsen met behulp van de muisaanwijzer en een speciale toets. Volg hiervoor onderstaande stappen: 

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer een commando in
• Houd de option⌥-toets ingedrukt

Je zal merken dat de muisaanzijzer veranderd in een plus-teken, deze kun je dan plaatsen op ieder gewenste plek in het commando.

Reacties