shuttle-logoWannneer je regelmatig gebruik maakt van SSH verbindingen dan is de gratis applicatie Shuttle zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken. Shuttle is een kleine applicatie die je via de OS X menubalk direct toegang geeft tot een SSH verbinding met behulp van OS X Terminal of een 3rd party applicatie zoals iTerm 2.

Met enkele klikken ben je direct via SSH ingelogd op je webserver, router, netwerkapparatuur etc. Je kunt zoveel SSH servers toevoegen als je wilt en daarbij ook gebruik maken van mappen. 

De configuratie van het menu gaat met behulp van een JSON bestand welke je na installatie kunt terugvinden in de thuismap (~/.shuttle.json).

Via de menu optie ‘configure’ heb je toegang tot het configuratie bestand, deze zal worden geopend in de als default ingestelde teksteditor. Omdat het bestand handmatig moet worden aangepast is deze applicatie minder geschikt voor de beginnende gebruikers. Eenmaal geconfigureerd werkt Shuttle simpel en snel.

Shuttle is gratis te downloaden via GitHub.

Reacties