Dit weekend hebben we de bermkeuken onderhanden genomen. Om te beginnen hebben we een lade gemaakt. Vermoedelijk heeft die er ooit ingezeten omdat de geleiders nog aanwezig waren. Omdat mijn zaagtafel bij mijn vader stond, besloten we bij hem thuis deze lade te gaan maken. De grap is dat we uiteindelijk de zaagtafel helemaal niet gebruikt hebben!

Bergkeuken geleiders

De zijkanten (en het front) van de lade hebben we gemaakt van 9mm populier multiplex omdat deze houtsoort erg licht is en dat is belangrijk omdat we het gewicht van de vouwwagen zo laag mogelijk willen houden. Voor de bodem van de lade hebben we 4mm triplex gebruikt. Het hout hebben we voordelig gekocht en op maat laten zagen bij Stevens Hout in Venray. Dit is toch een stukje voordeliger omdat je enkel koopt wat je nodig hebt en niet, zoals bij de bouwmarkt, hele platen hoeft te kopen waar je maar een stukje van gebruikt. Ook heb je op deze manier alles meteen op maat gezaagd. Nadat we een bakje hebben gemaakt (verspijkerd en verlijmd) hebben we aan beide zijden een kunststof hoekprofiel gelijmd. Helaas bleek het profiel te dun. Daarom hebben we er nog een kunststof strook onder gelijmd.

IMG_0556IMG_0557IMG_0559IMG_0560

De lade paste nu prima in de geleiders. We hebben hem extra diep gemaakt om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Later gaan we hier een bestekbakje voor maken zodat de lade als het ware een soort dubbele bodem krijgt. Hierdoor kunnen we allerhande spulletjes onder de bestekbak gelegd worden zoals allerhande keukengerei.

Nu we hadden geverifieerd dat de lade paste, werd het tijd om het frontje erop te zetten. Daar hoorde natuurlijk ook een handgreep bij. Mijn vader bleek nog enkele reserve-grepen van zijn keuken te hebben liggen.

IMG_0562

Om het geheel af te werken hebben we ook aan de voorkant een kunststof profiel geplaatst. Hierover hebben we tijdelijk een stuk tape geplakt, zodat de lijm de tijd heeft om uit te harden.

IMG_0563

IMG_0564

Nu moeten we het bestekbakje nog maken en bepalen of we het frontje gaan schilderen of blank schuren en vernissen, maar dat zien we later wel.

De waterafvoer

In de bermkeuken zitten allerlei slangen voor de waterafvoer, maar uiteindelijk komt er een enkele slang onder uit de bodem. Daar kunnen we natuurlijk een emmer onder zetten, maar liever voeren we het water toch wat hygiënischer af. Daarom hebben we bij De Wit in Schijndel een afvalwatertankje gekocht. Deze kan onder de bergkeuken geplaatst worden. Helaas bleek de slang van de afvalwatertank breder dan de slang die gebruikt was in de bermkeuken, dus ben ik ook nog even naar de Kampeeroase in Elst gereden. Deze kampeerwinkel is wat kleiner dan die van de Wit, maar daardoor nemen ze ook echt nog de tijd om met je mee te denken. Een koppelstukje bleek de oplossing en voor het gemak kreeg ik er nog een gratis stukje slang bij. Om het koppelstukje aan de slang te bevestigen heb ik een föhn gebruikt. Door de slang te verwarmen is hij niet alleen veel gemakkelijker aan het koppelstuk te bevestigen, bij het afkoelen sluit de slang ook nog eens strak om het koppelstuk waardoor lekkage wordt voorkomen.

Photo-2016-05-28-19-42-22_0572

Photo-2016-05-28-19-43-04_FullSizeRender

In eerste instantie hebben we de slang flink aangedraaid op de tank, maar toen bleek dat wanneer er teveel water ineens afgevoerd moest worden er geen lucht uit de tank kon ontsnappen. Hierdoor loopt het water nauwelijks nog weg. Toen hebben we de rode dop ietsje los gedraaid. Omdat de slang rechtstreeks in de tank loopt, lekt er geen water, maar de lucht uit de container kan dan wel ontsnappen.

Gemak dient de mens

Een tijdje geleden heb ik via Marktplaats een campingkoelkast op de kop getikt. Deze koelkast heeft een klep aan de bovenzijde en werkt op 230V, 12V en gas. De klep aan de bovenzijde is erg handig omdat koude altijd naar beneden zakt. Zo heb je minder verlies wanneer je de koelkast opent. Het nadeel is dan wel dat je steeds moet bukken. Daarom hebben we een handige koelboxstandaard gekocht. Hierdoor hoeven we niet steeds meer te bukken.

Photo-2016-05-28-19-43-27_0573

Reacties