Onze klapkar was nu eindelijk gereed om een keer te gaan proefkamperen. Het is voor ons de eerste keer dat we gaan kamperen, dus leek het ons verstandig om eerst maar eens wat dichter bij huis onze klapkar op te zetten. De keuze viel op camping “De Leistert” in Roggel. Deze camping biedt veel speelmogelijkheden voor de jongens, iets dat we erg belangrijk vinden.IMG_0627

Camperen met korting

Via internet vond ik de ACSI campingcard. Met deze kaart krijg je bij veel campings een leuke korting in het voor- en naseizoen. Zo ook bij camping “De Leistert”. Kinderen tot vijf jaar mogen zelfs gratis kamperen. Met de ACSI-card kunnen we zo bij deze camping kamperen voor slechts €17 per nacht. En dat is inclusief toegang tot het binnenzwembad.

Beginnersfoutjes

Zoals gezegd zijn we geen ervaren kampeerders. Gelukkig hadden we bij het opzetten van de vouwwagen een lekker zonnetje en deden we het heerlijk rustig aan. Op elk kampeerveld stond een speeltoestel waar onze jongens dankbaar gebruik van maakten. Natuurlijk stonden de leukste toestellen op de verste velden, dus regelmatig moesten we weer op zoek naar de heren omdat ze er weer tussenuit gepiept waren. Zo gebeurde het dat we 4 uur (!) deden over het opzetten van de volledige vouwwagen.

Het slaapgedeelte stond er binnen no-time. Het opzetten hiervan hadden we dan ook goed geoefend in onze achtertuin. De voortent was echter een ander verhaal. Ik had hem al eens opgezet, maar nog niet met Cindy, dus het was nog een heel gepuzzel. Toen alles eenmaal stond zijn we lekker frietjes gaan eten in de camping-snackbar. Natuurlijk hebben we na de frietjes nog een heerlijk softijsje genomen. Daar wilde Bas eerst niets van weten. Toch vond hij de discodop van mama’s ijsje wel erg interessant en uiteindelijk heeft ie lekker meegesmuld van mama’s ijsje.

De camping beschikt over een leuke binnenspeeltuin met een “valtoren”. Onze jongens zijn er helemaal wild van. Steeds wilden ze weer terug naar de binnenspeeltuin en Bas ging dan ook regelmatig op eigen houtje naar de binnenspeeltuin toe, wat mama’s toch iets minder vond.

‘s-Avonds begon het toch nog flink te regenen. Doordat we de vouwwagen al eerder in de regen een week hadden laten staan, wisten we dat ie waterdicht was, dus we maakten ons nergens zorgen over. De volgende ochtend kwamen we er achter dat het tenttapijt behoorlijk doorweekt was op één plek. Onder het tenttapijt lag een zeil, waarvan er wisten dat er een gat zat in het midden, maar we hadden gedacht dat het niet zo’n vaart zou lopen…. wel dus!

IMG_0606
Cindy ’s avonds in de voortent bij de gordijntjes.

Omdat de camping voor onze aankomst behoorlijk veel regenbuien had te voortduren, was de grond natuurlijk helemaal verzadigd. Als je over het gras liep, hoor je het soppen. We ontdekten dat twee peuters behoorlijk veel water naar binnen kunnen lopen, waardoor je tenttapijt ook niet bepaald droog blijft. Doordat er her en der nog wat modderpoelen lagen, bleek dat de drie setjes kleding voor de jongens niet toereikend waren. We hebben het wel enigszins gered door de kleding te drogen, maar we hadden beter wat meer kleding voor de jongens mee kunnen nemen.

Eén keer zijn we zelfs doorweekt terug gekomen bij de vouwwagen. We hebben nu wel geleerd dat de Buienradar-app niet zo nauwkeurig is als je zou vermoeden. Een keer omhoog kijken geeft je veelal een veel accurater beeld van aankomende regenbuien.

De loopfietsjes, die we voor de jongens hadden meegenomen, zijn helemaal niet uit de dakkoffer geweest. We hadden deze voor de zekerheid meegenomen, maar op de camping was zoveel te doen voor ze, dat we de feitjes helemaal niet gebruikt hebben.

Ondanks dat we bakken hadden gekocht voor in de vouwwagen, hebben we die te weinig gebruikt. Beter hadden we meer kleding erin gedaan, in plaats van in de grote weekendtas die we hadden meegenomen. Deze tas stond nu steeds in de weg, terwijl we de bakken gemakkelijk hadden kunnen opstapelen in de voortent.

Tijdens het afbreken kwamen we er achter dat het toch wel iets meer werk was dan dat we vermoed hadden. Hierdoor werd het vertrek toch een beetje een haastklus, aangezien we moesten vertrekken vóór 12.00 uur. Uiteindelijk reden we om 12.15 uur de camping af. Ondanks enkele beginnersfoutjes hebben we een geslaagd weekend gehad.

Voor de volgende keer halen we een nieuw grondzeil en een droogloopmat voor de ingang van de voortent. Voor het opzetten van de voortent hebben we ook al een paar ideeën om het wat efficiënter te doen. Hierbij gaan we veel meer gebruik maken van de bakken in de vouwwagen.

Internet op de camping

Enkele jaren geleden zou ik nog de WiFi-verbinding van de camping hebben gebruikt, maar sinds 4G is de internettoegang op de camping relatief duur geworden in vergelijking met 4G. Nu moet ik wel zeggen dat de WiFi-dekking op het eerste gezicht behoorlijk goed is. Her en der zie je dan ook behoorlijk professionele WiFi-antennes hangen. Voor 24 uur internettoegang betaal je €5. Kies je voor toegang voor langere tijd, dan betaal je verhoudingsgewijs minder. Het is echter wel zo dat de bandbreedte van de camping beperkt is. Als veel gasten tegelijkertijd gebruik maken van de verbinding, dan wordt het allemaal toch wel wat traag.

Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn iPhone als persoonlijke hotspot te gebruiken. Hierdoor kan ik met mijn laptop toch supersnel internetten via de 4G-verbinding. Voor mensen met een beperkt data-abonnement is dit wellicht niet interessant, maar aangezien ik per maand 5GB mag verstoken is het ruim voldoende voor een weekendje op de camping. In het gebied waar camping “De Leistert” ligt (midden-Limburg) is het GSM-bereik niet beperkt door heuvels e.d. Daarnaast heeft mijn provider (T-Mobile) de laatste jaren zijn netwerk enorm verbeterd.

Met dit weekendje proefkamperen kwam er een voorlopig einde aan project “Klapkar”. Over enkele weken gaan we een weekje naar Zeeland en zullen we zien of we genoeg hebben geleerd om volwaardige kampeerders te worden.

Reacties