Thaise curry op de skottelbraai

De afgelopen weken hebben we een beetje geoefend op de camping. Aangezien we geen ervaren kampeerders zijn moeten we nog een hoop leren over het opzetten en afbreken van onze vouwwagen maar ook over koken op de camping. Tot nu toe bood de campingsnackbar enig soelaas. Op zich geen probleem omdat we steeds slechts een weekend gingen kamperen. Maar als we straks wat langer gaan kamperen, zullen we toch iets gezonders moeten gaan eten.

Op de bermkeuken hebben we inmiddels al een keertje spaghetti carbonara gemaakt en een enkele keer een eitje gebakken. Tijdens de proefkamper-sessies merkten we op dat zo’n beetje iedereen op de camping gebruik maakte van een skottelbraai. Daarom hebben we onlangs ook maar zo’n ding aangeschaft.

Vandaag heb ik een gerecht, dat ik wel vaker thuis maak, bereid op de skottelbraai. Ik had zo’n mijn bedenkingen, maar ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd. Om de skottelbraai gemakkelijk schoon te maken, had ik een daarvoor speciale folie erop gelegd. Tijdens het bakken merkte ik weinig van deze folie, maar na afloop was de skottelbraai nog behoorlijk schoon en de folie was gewoon onder de kraan af te spoelen. Supergemakkelijk dus!

IMG_0672Het recept

Ingredi├źnten (voor 4 personen)

 • 500 gram kipfilet
 • Groene currypasta
 • 1 ui
 • 1 rode peper
 • 3 teentjes knoflook
 • Blikje bamboescheuten
 • Blikje kokosmelk
 • 3 tot 4 kopjes rijst
 • Zakje wokgroenten

Bereiding (ongeveer 30 minuten)

 • Snij de kipfilet in reepjes en meng deze met 2 eetlepels zonnebloemolie en de groene currypasta in een kom.
 • Snij de ui in halve ringen.
 • Snij de rode peper en de knoflook in kleine stukjes.
 • Schenk een beetje zonnebloemolie op de skottelbraai en laat deze goed heet worden.
 • Voeg nu de ui, knoflook en rode peper toe. Bak deze ongeveer 2 minuten en schep regelmatig om.
 • Voeg nu de gemarineerde kipfilet toe en bak gedurende 5 – 7 minuten. Regelmatig omscheppen.
 • Voeg nu de bamboescheuten toe en bak deze een minuutje mee.
 • Voeg tot slot de wokgroenten toe en roerbak 2 tot 3 minuten.

Serveer de groene curry met rijst.

IMG_0671

Het koken op de skottelbraai is me alleszins meegevallen. De komende tijd zal ik nog wat meer recepten gaan verzinnen en uitproberen.

Reacties