Bitcoins worden steeds interessanter. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat het een serieus betaalmiddel is en raken geïnteresseerd in deze crypto-currency.

Maar hoe kom je nu aan die bitcoins? Je kunt ze zelf minen of je kunt ze eenvoudigweg kopen. Maar waar bewaar je ze dan?

Het bewaren van bitcoins doe je in een bitcoin-wallet. Dit kan een applicatie zijn die je op je eigen computer draait, maar dat heeft ook een nadeel. Als je computer crasht, ben je ook je bitcoins kwijt. Natuurlijk kun je dit voorkomen met backups, maar we weten allemaal dat veel mensen niet regelmatig genoeg een backup maken.

Een andere mogelijkheid is het openen van een online bitcoin wallet. Dit kun je nog het beste vergelijken met een bankrekening. Je bewaart er je bitcoins en je kunt bitcoins overmaken en ontvangen. Eén van de grootste aanbieders is CoinBase. Hier kun je gratis een bitcoin-wallet aanmaken. Vanaf het eerste moment kun je bitcoins ontvangen en overmaken. Heb je nog geen bitcoins? Dan kun je deze kopen vanaf je bankrekening of via je creditcard. De bitcoins komen dan direct in je wallet. (Als je via deze link een gratis account aanmaakt en er bij je eerste storting $100 op stort, krijg je een welkomstcadeautje van $10). Wil je de eerste stappen zetten in de wereld van Bitcoin, dan is dit een leuke mogelijkheid.

Er is zelfs een handig app te downloaden voor op je iPhone.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Reacties