HomeKit remote

Onlangs beschreef ik hoe je je huis kunt besturen met Siri. Hoewel het erg leuk is om je huis met je stem te kunnen bedienen, werkt de installatie zoals beschreven enkel wanneer je iPhone of iPad verbonden is met je lokale Wifi-netwerk. Het zou natuurlijk handiger zijn als het ook zou werken als je niet thuis bent, zodat je bijvoorbeeld alvast de verwarming hoger kunt zetten of alvast de rolluiken kunt openen.

AppleTVDe oplossing hiervoor is vrij simpel. Je hebt een iCloud-account nodig en een AppleTV of een iPad met minimaal iOS10. De AppleTV of iPad dient aangemeld te zijn op dezelfde iCloud-account als je iPhone en verbonden te zijn met je thuisnetwerk. Beide apparaten kunnen dan functioneren als HomeKit gateway waardoor HomeBridge ook bereikbaar is als je buiten de deur bent.

Het leuke van deze setup is dat je geo-fencing kunt gebruiken. Dat wil zeggen dat je apparaten of scenes kunt aansturen op basis van je lokatie. Je kunt bijvoorbeeld je rolluiken vast openen wanneer je in de buurt van je huis komt of de verwarming vast wat hoger zetten.
Helaas werkt de geo-fencing functionaliteit niet op een AppleTV versie 3. De overige functionaliteit werkt wel. Wil je gebruik maken van geo-fencing, dan zul je dus een AppleTV versie 4 moeten gebruiken of een iPad met minimaal iOS10.

Reacties