ethOS settings

Het installeren van ethOS op je mining rig is niet moeilijk en binnen een paar minuten staat je rig te minen. Toch is er één instelling die je absoluut moét aanpassen: het adres van je Ethereum wallet waarin je de verkregen Ether’s wilt ontvangen. Standaard staat er reeds een adres ingevuld. Vermoedelijk is dit een wallet van GPU Shack, de bouwer van ethOS. Als je deze instelling niet aanpast, dan mine je dus Ether’s voor iemand anders.

Ben je minder filantropisch ingesteld, dan maak je dus eerst een wallet aan zodat je een adres hebt, waarop je Ether’s kunt ontvangen. Een dergelijk adres ziet er als volgt uit:

0x37DEc8E2987b8194a0a051168150468FaBe29Abf

Dit adres stel je in als volgt:

 • Log via SSH in op je mining rig.
  Als je een scherm hebt aangesloten, dan zie je het (lokale) IP-adres van je mining rig. Je logt nu als volgt in:

  ssh ethos@<ip.adres.vanje.miningrig>

  Het standaard wachtwoord is: live

 • Wanneer je bent ingelogd, moet je er eerst voor zorgen dat de mining rig de local configuratie gaat gebruiken, zodat deze niet overschreven wordt nadat je wijzigingen hebt gemaakt. Deze stap is belangrijk! Voer het volgende commando uit:
  echo -n "" > /home/ethos/remote.conf && echo "remote config turned off"
 • Nu ga je het lokale configuratie-bestand wijzigen:
  nano local.conf
 • Het lokale configuratiebestand wordt nu geopend. Verander nu de waarde van proxywallet in het adres van jouw Ethereum wallet.
 • Sla het bestand vervolgens door CTRL+x te toetsen. Bevestig het opslaan door  te toetsen, gevolgd door <enter>.
 • Nu herstart je je mining rig door de letter r te toetsen, gevolgd door <enter>.

Je mining rig zal na de herstart automatisch weer gaan minen naar jouw wallet adres. Aangezien de pool waarin je mined, een minimum pay-out van 0,2 ETH heeft, zul je pas Ether’s ontvangen wanneer je 0,2 ETH gemined hebt. Wil je zien hoeveel je gemined hebt, dan kun je je wallet adres invoeren bij NanoPool. Je krijgt dan behalve je balance nog meer informatie te zien van je mining rig, waaronder een calculator waarmee je op basis van je de huidige data van je mining rig kunt zien hoeveel je ongeveer per minuut, uur, dag, week en maand kunt minen.

Reacties