Als je iets met Ethereum wilt gaan doen, dan heb je een zogenaamde wallet (portemonnee) nodig. In deze wallet worden je Ether’s bewaard. Je kunt Ether’s versturen of ontvangen, dus je kunt vanuit je wallet betalen en derden kunnen er Ether’s naar toe sturen.

Je kunt een Ethereum-wallet op je eigen computer draaien of kiezen voor een online wallet, bijvoorbeeld bij Coinbase of Kraken. Als je een wallet op je computer installeert, dan raad ik je aan om hele goede backup’s te maken en goede antivirus-software te installeren. Als bijvoorbeeld je harddisk crasht, dan ben je ook alle ether’s kwijt die je er in opgeslagen hebt. Een voorbeeld van een Ethereum-wallet is Mist. Deze wallet-applicatie is te downloaden voor Windows, MacOS en Linux. Wil je meer weten over verschillende wallet applicaties, dan heeft CryptoCompare een aardig lijstje voor je.

Met een online wallet heb je niet dezelfde risico’s van een offline wallet, maar dat betekent niet dat er geen risico’s zijn. De eerder genoemde online wallets bij CoinBase en Kraken draaien op servers die redundant zijn uitgevoerd en die waarvan continu backup’s worden gemaakt, maar omdat ze online zijn, zijn ze potentieel kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Natuurlijk nemen deze bedrijven uitgebreide beveiligingsmaatregelen, maar er is geen garantie van 100%.

Beide bedrijven bieden ook een Exchange aan. Dat wil zeggen dat je Ether’s kunt omwisselen voor andere muntsoort, zoals BitCoins, euro’s en dollars. Wanneer je omwisselt naar euro’s, kun je deze op je bankrekening laten storten. Om van deze laatste optie gebruik te maken hanteren beide bedrijven een verificatie-proces, waarbij je identiteit en bank-rekening worden geverifieerd.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Reacties