Jarenlang heb ik het kunnen vermijden: WordPress. Ik vond het veel leuker om maatwerk-oplossingen te maken en WordPress leek me toch meer een speeltuin voor paarse broeken. Toch besloot ik een tijd geleden om mijn website met WordPress te gaan maken, omdat maatwerk veel te veel werk zou zijn om mijn brain farts de wereld in te slingeren.

En zo gebeurde het dat mijn website op WordPress ging draaien. Even een theme uitgezocht, een paar plugins geïnstalleerd en hopla… klaar om te bloggen. Sindsdien heb ik al aardig wat artikeltjes getikt over de meeste uiteenlopende onderwerpen. Onlangs schreef ik nog een artikel over het bouwen van onze mining rig. En toen kwam ik op een idee dat ik niet kon oplossen met een standaard WordPress-plugin: Het tonen van de statistieken van de mining rig op mijn website. De mining rig beschikte over een API, waarmee ik de gegevens over het apparaat en zijn activiteit kon ophalen. Het schrijven van code voor het ophalen van deze gegevens en het verwerken daarvan zijn op zich een koud kunstje, maar met het tonen van de gegevens op een WordPress website had ik nog geen ervaring.

Na wat zoeken op het internet besloot ik een plugin te maken, die eenvoudig in WordPress geïnstalleerd kon worden. Op deze manier zouden anderen er ook nog iets aan hebben. De plugin die ik gebouwd heb, heet ethOS Statistics. Deze plugin biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met het statistieken-paneel van een ethOS mining rig en vervolgens gegevens op te halen die middels een widget in WordPress getoond kunnen worden.

De plugin staat inmiddels online en kan gratis gedownload worden. Installatie in WordPress duurt een paar minuten en het instellen ervan is kinderlijk eenvoudig. Op dit moment is de plugin zowel nederlands- als engelstalig te gebruiken. Mocht ik de komende weken nog wat tijd over hebben, dan vertaal ik hem ook nog even in het Duits. Spreek jij een “vreemde” taal en vind je het leuk om mee te helpen vertalen? Laat dan even een commentaar achter onder dit artikel.

Reacties