ethOS Panel

Wanneer je ethOS hebt geïnstalleerd, dan kun je je mining rig monitoren via een website. De URL van deze website is gebaseerd op de hostname van je mining rig. De hostname van je mining rig wordt standaard gevormd op basis van het MAC-adres van je netwerkkaart. Dit zorgt ervoor dat er altijd een uniek panel ID gegenereerd wordt. Hoewel dit prima werkt, kan het toch wel handig zijn om zelf een panel ID te kiezen, zodat de URL van je panel gemakkelijker te onthouden is.

Dit is mogelijk door een aanpassing te maken in het bestand local.conf. Je voegt hier de parameter custompanel, gevolgd door een nieuw panel ID en een private sleutel. Bijvoorbeeld:

custompanel digger938823

De eerste zes karakters vormen het panel ID: digger. Je panel is dan te bereiken via http://digger.ethosdistro.com. De zes opvolgende karakters vormen de private sleutel. (inderdaad, er is géén spatie tussen het panel ID en de private sleutel) Nadat je deze wijzigingen hebt doorgevoerd, toets je: r <enter>. Je mining rig start dan opnieuw op en zal zich na een aantal minuten melden bij ethosdistro.com, zodat je paneel je via de nieuwe URL beschikbaar is.

Kun je niet wachten? Voer dan het volgende commando uit vanaf de command prompt om een update te forceren:

update

Op deze manier kun je dus ook meerdere mining rigs onder één paneel onderbrengen, waardoor je een prima overzicht hebt op via één URL.

Reacties