ethOS screenshot

Op onze onlangs gebouwde mining rig hebben we EthOS geïnstalleerd. Deze Linux distributie biedt je de mogelijkheid om heel eenvoudig Ethereum te minen, maar ook andere cryptocurrency zoals Zcash en Monero.

In eerste instantie waren we van plan om Windows te installeren omdat het merendeel van de tutorials op het web hierop gebaseerd is. Helaas liet de de Windows-licentie langer op zich wachten dan gepland, dus hebben we EthOS maar eens besteld. Tot voor kort kon EthOS alleen overweg met GPU’s van AMD, maar sinds de laatste versie werkt het ook met kaarten van NVIDIA.

De installatie van EthOS is erg eenvoudig. Je downloadt een image en deze plaats je op een harddisk of SSD. Als je Windows gebruikt, moet je hiervoor (gratis) software downloaden. Gebruik je Linux of MacOS, dan kun je dit gemakkelijk via een terminal-commando uitvoeren. Voor het aansluiten van je harddisk of SSD via USB heb je een SATA-USB convertor nodig.

Het stappenplan voor het installeren van EthOS via MacOS is als volgt:

 • Bestel EthOS via de website.
 • Je ontvangt nu een link per e-mail, waar je de image kunt downloaden.
 • Klik op de link om te downloaden.
 • Sluit je harddisk aan via USB.
 • Open nu een terminal-venster en typ het volgende commando:
  diskutil list
 • Je ziet nu welke schijf je harddisk of SSD is. (In mijn geval is dit /dev/disk2)
 • Deze disk moet je eerst unmounten:
  diskutil unmountDisk /dev/disk2
 • Vervolgens ga je de image naar de harddisk of SSD kopiëren:
  sudo dd if=ethos-1.2.3.iso of=/dev/disk2 bs=1m

Dit proces duurt een paar minuten. Vervolgens koppel je de harddisk of SSD los en kun je hem aansluiten op het moederbord van je mining rig. Zet je mining rig nu aan en EthOS zal opstarten.

Reacties