Deze week kreeg ik een formulier toegezonden van de EBN, wat staat voor European Business Number. Op het formulier stonden enkele gegevens van mijn bedrijf reeds ingevuld en er werd verzocht om de gegevens te controleren en het formulier retour te sturen. In eerste instantie krijg je de indruk dat het gaat om één of andere vage Europese instantie. Er wordt meteen begonnen over Europese belastingwetgeving en over het feit dat je bedrijf nog niet is opgenomen in het EBN-register.


Overduidelijk staan op de brief — FINAL CAL — en een filing deadline vermeld. De indruk wordt gewekt dat het dus erg belangrijk is dat je de gegevens controleert, aanpast waar nodig en retour stuurt. Uiteraard zit er een foutje in de gegevens.

Het ronde archief

Het ziet er allemaal erg officieel uit en in eerste instantie heb je ook het idee met een instantie van de Europese overheid te maken te hebben. Echter, als je goed leest blijkt dat het een commercieel bedrijf is en als je het formulier ondertekend retour stuurt, plaats je feitelijk een bestelling voor een vermelding in het register voor een bedrag van € 890 per jaar!

Daarom heb ik eens wat opgezocht over dit bedrijf op internet en werd al heel snel duidelijk dat het om oplichters gaat.

Het beste kun je dit schrijven dan ook meteen archiveren in het ronde archief… 😉 Dat scheelt toch weer €890 per jaar. U bent gewaarschuwd!Reacties