iOS11 screen recording

Onlangs bracht Apple iOS11 uit met daarin weer een hoop nieuwe features. Één daarvan is het maken van een screenvideo. Ik gebruik deze feature bijvoorbeeld wanneer ik iemand even iets uit moet leggen op de iPhone. Een video is dan vaak de ideale oplossing en wordt vaak beter begrepen dan allebei screenshots met de uitleg in tekst daarbij.

De functie kan toegevoegd worden aan het Control Center, van waaruit je de screen video kunt opnemen. Om deze optie toe te voegen aan het Control Center voer je het volgende uit:

  • Ga vanuit je Home screen naar Instellingen.
  • Kies nu Bedieningspanel.
  • Kies nu Pas regelaars aan.
  • Druk op de groene + onder het kopje Meer regelaars.
  • Druk nu op de Home button om terug te gaan naar het beginscherm.
  • Als je nu van onderuit naar boven veegt, zal je zien dat er een nieuwe knop bij is gekomen in de vorm van een rondje met een bolletje erin. Druk hierop om de schermopname te starten.

Tijdens de opname zal de balk bovenin je scherm rood kleur. Druk op deze balk wanneer je wilt stoppen met opnemen. De video zal worden bewaard in je Foto’s app. Van daaruit kun je hem doorsturen of bijvoorbeeld uploaden naar een videodienst.Vind je de bovenstaande uitleg wat lastig? Bekijk dan gewoon de video:

Reacties